Sklípkani se vyskytují v různých částech světa, zejména v tropických a subtropických oblastech. Pocházejí z Jižní Ameriky, Afriky, Asie a Austrálie.

Rozdělení druhů sklípkanů

Existuje mnoho různých druhů sklípkanů, které se liší velikostí, barvou a chováním. Některé z nejpopulárnějších druhů pro chov v zajetí zahrnují sklípkana Avicularia avicularia, Brachypelma hamorii a Theraphosa apophysis.

Kde získat sklípkana

Pokud máte zájem o chov sklípkana, je důležité získat ho od zkušeného chovatele nebo obchodníka s exotickými zvířaty. Můžete využít jednu z teraristických akcí nebo si najít chovatele přímo přes inzerát. 

Pro koho je sklípkan vhodný

Sklípkani nejsou pro každého. Jsou to exotická zvířata, která vyžadují speciální péči a pozornost. Jsou vhodní pro jednotlivce nebo rodiny, které mají zájem o exotická zvířata a jsou ochotni věnovat čas a energii jejich péči. 

Vhodné terárium a jeho vybavení

Pro chov sklípkana je nezbytné mít vhodné terárium. Velikost terária závisí na druhu sklípkana, ale většina dospělých jedinců potřebuje terárium o velikosti minimálně 30x30x30 cm. Terárium by mělo být vybaveno substrátem, jako je kokosové vlákno nebo rašelina, úkrytem, např. kůrou nebo keramickou nádobou, a miskou s vodou.